31/07 Bosnische LGBT Short Selection

Maandag 31 juli |Project PRIDE: Bosnian LGBT Short Film Selection

Filmtheater de Uitkijk, Kriterion Sarajevo en YUA bundelen de krachten voor een unieke samenwerking. Samen presenteren ze een programma van korte films die een blik werpen op verschillende aspecten van de LGBT scene in Bosnië & Herzegovina. Door een selectie van vier shorts passeren meerdere thema’s de revue en wordt er gekeken naar de positie van LGBT-personen in de conservatieve cultuur van Bosnië en de promotie van bewustwording en tolerantie van hun community. Ter afsluiting hebben wij een gesprek hierover met een collega van Kriterion Sarajevo en een betrokkene van de film “Queer REact”: Vanja en Danilo, speciaal overgekomen uit Sarajevo.

Er worden deze avond twee korte documentaires vertoond die beiden verhalen vertellen over de ‘community’, organisaties en pogingen om publieke evenementen te organiseren. Deze twee films creëren meer context voor de kijkers over de huidige situatie in Bosnië. In de twee andere films delen Bosnische LGBT filmmakers hun eigen persoonlijke verhalen.

Dit evenement is een onderdeel van Project PRIDE, een samenwerking tussen alle Kriterion-projecten in het kader van de Amsterdamse Gay Pride.

Meer informatie: www.uitkijk.nl/project-pride-bosnian-lgbt-short-film-selection-uitkijk-x-kriterion-sarajevo

FACEBOOK EVENT

ProjectPride-page-001