EWB filmavond ‘Kinshasa Kids’ op 18 mei

Engineers Without Borders (EWB) is een organisatie bestaande uit ingenieurs met verschillende achtergronden die hun vaardigheden en kennis aanbieden aan projecten in ontwikkelingslanden. In één van hun huidige projecten geven zij technisch advies aan het team van Kriterion Monrovia. In het teken van deze samenwerking wordt een benefietvoorstelling van Kinshasa Kids georganiseerd.

18011080_1509970305694464_4858669972002336358_n

Om het team naar Liberia te kunnen sturen, slaan ze voor deze avond de handen ineen met Kriterion Amsterdam en presenteren ze een speciale benefietvertoning van de opzwepende muzikale speelfilm Kinshasa Kids. Tevens zal EWB een presentatie geven over hun werk en het project in Monrovia. Na afloop van de film kan er nagepraat, geborreld én gedanst worden, want de engineers zullen ook hun DJ-skills laten horen in het café! De opbrengsten van de avond gaan direct naar het project in Monrovia en worden gebruikt voor het technische onderzoek voor de bouw van het pand van de toekomstige bioscoop.

Kinshasa Kids
Kinshasa ligt in de Democratische Republiek Congo. Ongeveer 30.000 kinderen, beschuldigd van hekserij en daardoor verstoten door hun familie, leven op straat. Emma en haar lotgenoten, allen bestempeld als behekste kinderen, beslissen een rapgroep op te richten om hun vloek te bezweren en het leven terug op te nemen. Met de hulp van Bebson, een aanstekelijke muzikant, zullen ze Kinshasa laten daveren!

In de film zie je hoe in de sloppenwijken van Kinshasa jongeren een podium krijgen, waardoor zij zich door middel van muziek en kunst kunnen uitdrukken, hun nieuwsgierigheid kunnen volgen en hun talenten kunnen ontplooien.

Datum en tickets
Donderdag 18 mei in Filmtheater Kriterion te Amsterdam
Tijd: 19:30
Meer informatie over tickets en reserveren volgt spoedig.

FACEBOOK EVENT