Trainingsweek team Ramallah in Amsterdam

WhatsApp Image 2018-03-28 at 09.47.28
WhatsApp Image 2018-03-28 at 09.47.28(1)
WhatsApp-Image-2018-03-28-at-09.47.30-e1524496768535-1024×773
Van 20 tot 26 maart hebben wij bezoek gehad van het kersverse Ramallah team. Gedurende 6 dagen zijn Amal, Rabee en Hadeel ondergedompeld in de Amsterdamse Kriterion projecten en hebben zij diverse trainingen gevolgd. Deze trainingen waren bedoeld om kennis te vergaren en inspiratie op te doen voor het opzetten van hun eigen culturele onderneming in Ramallah.

De week had drie thema’s. Allereerst stond de ‘Kriterion spirit’ overbrengen en kennismaking met de Amsterdamse Kriterion projecten en -studenten centraal. Tijdens de trainingsweek kregen de studenten de tijd om de Amsterdamse projecten te leren kennen en kennis te maken met de Amsterdamse studentencultuur. Hier heeft het drietal dan ook de nodige inspiratie op kunnen doen voor hun eigen toekomstige project.

Het tweede thema van de trainingsweek was het vergaren van de skills en kennis om in Ramallah zelf aan de slag te kunnen met de in Amsterdam opgedane inspiratie. Met hulp van onze vrienden bij SPARK, BKB, Marianne Aal en Movies that Matter hebben we verschillende trainingen kunnen vormgeven. De eerste ideeën voor de inrichting van de onderneming werden op papier gezet en er werd duidelijk gemaakt welke vervolgstappen er nu genomen kunnen worden.

Ook aan het versterken van het onderlinge teamgevoel werd de nodige aandacht besteed tijdens de trainingen. Verschillende ideeën werden geuit en op elkaar afgestemd en iedereen leerde elkaar natuurlijkerwijs beter kennen.

Al met al was het een super geslaagde week en kunnen wij niet wachten op de uitkomsten van de stappen die er nu ondernomen gaan worden. Er zal een markt- en behoefte onderzoek worden uitgevoerd en kleine culturele evenementen zullen in de loop der maande in Ramallah georganiseerd worden. Wij zien ernaar uit samen aan de slag te gaan en elkaar hopelijk snel weer te zien.

?Automatisch op de hoogte blijven over Kriterion Ramallah en de andere YUA-projecten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief die om de paar maanden wordt verstuurd.