Ramallah

IMG_9048
Innovation Hub
Meeting
In maart 2017 heeft YUA een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd in Ramallah (Palestina) om daar de mogelijkheden voor het opzetten van een Kriterion te onderzoeken. Net als Amsterdam, Sarajevo en Monrovia, is Ramallah een jonge en energieke stad, vol ondernemende en creatieve jongeren.

YUA ziet veel potentieel voor een Kriterion-project in Ramallah, dat als culturele hub zou kunnen functioneren in het moderne Palestijnse leven. De stad biedt een levendige nachtcultuur en heeft een bevolking die nieuwe initiatieven graag verwelkomt. In Ramallah heerst een actief studentenleven, met meer dan 7.000 studenten die aan de nabijgelegen Birzeit University studeren. De culturele scene bloeit, maar een plek waar jongeren kunnen samenkomen om een eigen culturele programma te ontwikkelen ontbreekt. Lokale jongeren hebben de behoefte geuit voor een eigen onafhankelijke plek, waar zij hun eigen ideeën en meningen middels een verscheidenheid van media en programmering kunnen vormgeven en uitdrukken.

YUA wil de jongeren in Ramallah ondersteunen in het creëren van hun eigen culturele ruimte, waar zij een onafhankelijk programma kunnen ontwikkelen. Net als in Sarajevo en Monrovia, heeft Kriterion het potentieel om door middel van het runnen van hun eigen onderneming hen een omgeving te bieden waarin zij zich persoonlijk en professioneel kunnen ontwikkelen. De uiteindelijke vorm waarin Kriterion Ramallah gaat opereren ligt nog open. Een plek voor film, kunst, muziek, bijeenkomsten, debat of een combinatie van deze dingen. Het is aan de Palestijnse jongeren om hierover te beslissen.

In december 2017 heeft YUA Ramallah opnieuw bezocht, met als doelstelling om een groep jonge, energieke en buitengewoon gemotiveerde Palestijnen te selecteren. Het team van Kriterion Ramallah bestaat nu uit vier gemotiveerde en getalenteerde jongeren – Hadeel, Zeina, Amal en Rabee. Zij vormen de kern in de oprichting van Kriterion Ramallah. Samen gaan zij de lokale markt onderzoeken, een business plan schrijven en werken aan de totstandkoming van een eigen onderneming. YUA werkt intensief met hen samen en begeleidt hen gedurende dit proces. In maart 2018 bezochten de Palestijnse jongeren Amsterdam om de Kriterion-projecten te bezoeken en een training te volgen, waarin zij kennis en vaardigheden hebben opgedaan om het project in Ramallah verder uit te werken.

Nieuws Kriterion Ramallah

STEUN KRITERION RAMALLAH

?Automatisch op de hoogte blijven over Kriterion Ramallah en de andere YUA-projecten? Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief die om de paar maanden wordt verstuurd.